
Finest food services on the trails of legacy
Tulsi Hotel is a part of a continuing legacy which was started by Nikush Manchandani’s forefathers. “Our journey from a tea-stall to a hotel and finally into catering services to train travellers have been quite nostalgic for us. We have come a long way”, shares Nikush Manchandani, owner of Tulsi Hotel.
Tulsi Hotel was started on 11th October 2006 with an aim to serve scrumptious Indian cuisines (Veg and Non-Veg).With a help of its 13-member kitchen team, it offers some very popular cuisines including Chicken Curry and relishing Indian Thalis.
Mr. Nikush, being from a Hotel Management background, personally loves to cook and often try his hands cooking in the kitchen, whenever he gets time. His favourite cooking items are Paneer Punjabi and Paneer Butter Masala.
The restaurant has a sitting capacity of 6 people. Celebrities including Raju Srivastava and Himani Kapoor have been here to taste the delicious food it serves.
Tulsi Hotel started serving food deliveries on trains from September 2015 by the name of Tulsi Caterers. Located approximately 1km from the railway station, the services have received many words of appreciation due to its quick delivery and amazing food quality. “There have been instances of train delays and we have delivered food even at 1 or 2 am at night. This is because we care for the people we serve”, quotes Mr. Manchandani.
With its 5-member delivery team, the restaurant gets on an average 350 orders in a month.
“But this is not where we are stopping. With such huge amount of love and appreciation from our customers, we are already on our way in opening up another restaurant, with many improvised services for them”, shares Nikush Manchandani.
बेहतर स्वाद और शानदार सर्विस है यहाँ की पहचान
सालों पहले शुरू किए अपने दादा की विरासत चाय की एक मामूली पटरी को एक शानदार रेस्टोरेंट में बदल चुके निकुश मनचन्दानी झांसी के मशहूर तुलसी रेस्टोरेंट के मालिक है। निकुश ने भले ही अपनी होटल मैनेजमेंट की पढ़ाई के बाद अपने पारिवारिक बिजनस को ज्वाइन किया। मगर इसके परिवार के बाकि सदस्य पहले से ही इस काम से जुड़े थे।
मनचन्दानी परिवार ने चाय की पटरी से शुरू किए अपने रोजी-रोटी के साधन को अपनी मेहनत और लगन से एक अलग मुकाम पर इस तरह से पहुंचा दिया कि आज तुलसी रेस्टोरेंट के अलावा उनकी एक प्रतिष्ठित तुलसी स्वीट शॉप और कैटरिंग का लम्बा चौड़ा काम है। साथ ही भविष्य में अपने काम-काज को बढ़ाने के लिए भी योजना बना रखी है।
वेज-नॉनवेज के ढेरों स्वाद समेटे तुलसी रेस्टोरेंट में कई तरह की थाली के अलावा चिकन कड़ी, पनीर पंजाबी एवं पनीर बटर मसाल जैसी कई अलबेली डिशेज़ उपलब्ध है। 13 लोगों की किचन टीम और 60 मेहमानों के बैठने के इंतजाम वाले इस रेस्टोरेंट ने अपनी कैटरिंग सर्विस (तुलसी कैटरिंग) को पूरी तरह से रेलयात्रियों को समर्पित किया हुआ है जहां से फिलहाल वेज डिशेज़ के अनगिनत स्वाद ही रेलयात्रियों को डिलिवर किए जाते है।
रेलवे स्टेशन से आधा किलोमीटर दूर स्थित तुलसी कैटरिंग में मेहमानों के लिए कई प्रकार की थाली के अलावा वेज डिशेज के अनगिनत स्वाद उपलब्ध है। जिसमें पनीर पंजाबी एवं पनीर बटर मसाला का स्वाद काफी लोकप्रिय है। रेस्टोरेंट ने रेलयात्रियों को अपने यहां का लाजवाब स्वाद पहुचाने के लिए एक अलग डिलिवरी टीम भी बना रखी है।