A food lover’s paradise in Udaipur

Pick & Move Kabab Corner Restaurant is based in Udaipur city in Rajasthan. “Established in the year 1986 as one of the pioneers in the non-vegetarian food in the city, from a 'Non-Veg' food lover's quaint little paradise to one of the most preferred 'multi- cuisine' eateries in the city it has been a delectably rewarding journey”, quotes Mr. Jasmeet Singh Arora, owner of Pick and Move.

Dine in or order authentic Indian vegetarian, non-vegetarian, Chinese, fast food or beverages, the finger licking food will leave you asking for more. From Crunchy Chicken, Kali Mirch Tandoori to Red Meat, the master chefs bring with them several generations of Indian culinary knowledge and traditions and churn them up into cuisines that are an experience in itself to savour.

Started by Mr. Jitendra Singh in 1986, it is currently managed by Mr. Jasmeet Singh Arora.

The dedicated and passionate 12-member kitchen team gives their all heart and soul to bring out best of food experience for customers. The head chef of the team Mr. Pritam is associated with the restaurant from last six years and is an expert in preparing Indian cuisines. The restaurant has a live kitchen where customers can actually see their favourite cuisines getting prepared.

Pick and Move started with their food on train services from May 2016. With a separate delivery team and updated train tracking mechanisms, they ensure quality food and on-time delivery to the train travellers.

तंदूरी वेज-नॉनवेज का भरोसेमंद नाम

उदयपुर के बाशिंदों को सबसे पहले तंदूरी वेज-नॉनवेज ज़ायकों का स्वाद चखाने वाले रेस्टोरेंट पिक एण्ड मूव की स्थापना साल 1986 में हुई थी। वैसे तो राजस्थान का खाना किसी से कम नहीं है। उसी श्रृंखला में पिक एण्ड मूव ने एक नया स्वाद जोड़कर उसे और भी स्वादिष्ट बना दिया था।

अपनी शाही संस्कृति, खूबसूरत नज़ारों एवं राजपूतों के शानदार इतिहास के लिए प्रसि़द्ध उदयपुर में आज जहां तंदूरी डिशेज़ के कई अन्य रेस्टोरेंट खुल चुके है। वहीं पिक एण्ड मूव उन सबसे अलग वो जगह है जिसका उदयपुर के वासियों से स्वाद और मेहमान नवाज़ी का बरसों पुराना दोस्ताना है। इसी भरोसे की बदौलत आज इस रेस्टोरेंट के हज़ारों मेहमान है। गौरतलब है कि इसके मेहमान अपने घरों-दफ्तरों में होने वाली पार्टियों में पहला मौका इसी रेस्टोरेंट को देते है। जिस वजह से यहां के मेहमान की लम्बी लिस्ट में पुराने मेहमानों के कई नाम है।

पच्चीस लोगों के बैठने के शानदार इंतजाम वाले इस रेस्टोरेंट में फूड पार्सल की भी बेहतरीन व्यवस्था है। फिलहाल यहां की किचन टीम को गढवाल के रहने वाले शेफ प्रीतम हैड करते है। प्रीतम को भारतीय व्यंजन बनाने में खासी महारत हासिल है। तंदूरी डिशेज़ के लिए शुरू हुए इस रेस्टोरेंट के वेज तंदूरी के साथ ही नॉनवेज की लाजवाब डिशेज़ उपलब्ध है जिसमें लाल मांस से बने व्यंजन काफी लोकप्रिय है। साथ ही, यहां चायनीज़ एवं चिकन की बनी डिशेज की भी लम्बी लिस्ट है।

हालांकि रेस्टोरेंट रेलयात्रियों की सेवा में एक नया नाम है। मगर फिर भी रेलवे पैसेजर की सहूलियत को ध्यान में रखते हुए यहां एक विशेष डिलिवरी एवं फूड पैकिंग टीम बना दी गई है। रेलगाड़ियों को ट्रैक करने के तकनीकी उपकरण लगा दिये गए है। रेलवे स्टेशन से मात्र आधा किलोमीटर की दूरी का भी पूरा फायदा रेलयात्रियों को मिलता दिख रहा है जिन्हें सही समय पर सफर के दौरान फूड डिलिवरी हो रही है।